Dioničari Telekoma Slovenije traže veću dividendu

Bez autora
Jun 11 2013

Dioničari Telekoma Slovenije objavili su prijedlog promjena dnevnog reda za Glavnu skupštinu, koja će se održati 1. srpnja, a predložili su povećanje dividende. Iako je primarno predložena isplata dividende od 8,30 eura bruto po dionici, dioničari smatraju da je free cash flow Društva dovoljno jak za isplatu dividende od 12,00 eura bruto po dionici, što je za 45% više. Osim toga, pojedini dioničari su također zatražili dozvolu za otkup vlastitih dionica od strane menadžmenta kompanije i to do ukupne visine od 10% temeljnog kapitala odnosno 653.547 dionica.

Dioničari Telekoma Slovenije traže veću dividenduDioničari Telekoma Slovenije objavili su prijedlog promjena dnevnog reda za Glavnu skupštinu, koja će se održati 1. srpnja, a predložili su povećanje dividende.

Iako je primarno predložena isplata dividende od 8,30 eura bruto po dionici, dioničari smatraju da je free cash flow Društva dovoljno jak za isplatu dividende od 12,00 eura bruto po dionici, što je za 45% više.

Osim toga, pojedini dioničari su također zatražili dozvolu za otkup vlastitih dionica od strane menadžmenta kompanije i to do ukupne visine od 10% temeljnog kapitala odnosno 653.547 dionica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik